Voersystemen

Onze voersystemen zijn erop gemaakt om elke dag op volle belasting te draaien. Door de sterke voerkabel en het unieke klemaandrijfwiel van Dorset dat ervoor zorgt dat de kabel zeer behoedzaam door het systeem wordt getrokken is het systeem uiterst duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig.

Door het gebruik van de hopper in onze voersystemen kunnen we de vullingsgraad constant op 60-70% houden. Dit wordt gestuurd door of de beweging van de kabel, of traploos door de elektrmotor. Hierdoor is het mogelijk om tussen de afzonderlijke voerbeurten de installatie leeg te draaien of meerdere voersoorten te verstrekken.

We hebben verschillende voersystemen, ieder met z'n eigen voordelen en toepassingen, namelijk:

Rondgaand systeem

Dit systeem is speciaal gemaakt voor het voldraaien van bakken met droogvoer. Doordat dit systeem veel gebruikt wordt is het universeel toe te passen, zo is dit systeem al ingebouwd bij varkens-, konijnen- en geitenhouders. Het systeem controleerdt door middel van een sensor wanneer de bakken vol zitten en slaat vanzelf af. Speciaal voor dit systeem hebben we een kast ontwikkeld die door middel van de wachttijden van eerdere voerbeurten zijn eigen wachttijden berekend en optimaliseerd waardoor de voertijd aanzienlijk wordt verkort. Dit systeem is ook geschikt om tot 4 verschillende voersoorten te voeren.

Dosator systeem

Het dosatorsysteem is gemaakt om heel specifiek de hoeveelheid voer per dier of hok te kunnen controleren. De gebruikte Daltec dosators zijn eenvoudig te bedienen en reinigen. Om verspilling te voorkomen in verband met zogende zeugen is het mogelijk om afzonderlijke dosators af te koppelen waardoor ze niet meer openen todat ze weer worden aangesloten. De standaardmaten voor de dosators zijn 4, 6, 8 en 10 kilo. Met een voermachine en dosators van daltec kunnen wij relatief goedkoop een 2e voersoort bij voeren d.m.v. een standaard schuif.

Computergestuurd systeem

Dit systeem blinkt uit in zijn eenvoud en veelzijdigheid.
We maken hiervoor gebruik van de Fancom F71 wat een computer is voor de besturing van de droogvoerinstallatie. De computer is eenvoudig in gebruik door zijn gemakkelijke menu's en grote display. Op deze computer kunt u alles instellen, van voercurve tot de ingredienten van een mengsel en je kunt dit doen over maximaal 15 verschillende circuits. Daarbij berekent hij automatisch de prijs en energiewaarde van een mengsel/portie of de vooraad voer die nog aanwezig is in uw silo. Voor meer informatie over de Fancom F71 Klik Hier.
Het systeem stelt van te voren de portie samen en stuurt het naar een afzonderlijke voerbak, waar door middel van een ventiel de klep wordt geopend en dus per bak afzonderlijk word gevoerd. Dit wordt gedaan doormiddel van een voercurve die automatisch word berekend en aangepast aan de hand van de leeftijd van het dier.
Voor degenen die op afstand willen werken is het zelfs mogelijk om alles thuis op de computer te bekijken en veranderen.

Uiteraard zijn we ook in staat de benodigde leidingen zoals: water-, lucht- en medicijnleidingen aan te leggen.
Foto Gallerij