Schroefvijzels en Spiralen

Vijzelsystemen hebben zich jarenlang bewezen in uiteenlopende toepassingen. Door het gebruik van scherpe en flauwe bochten zijn ze in staat op bijna elke gewenste locatie te komen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende soorten droogvoer en natvoer of bijv. zaagsel te transporteren door het gebruik van spiraal- en schroefvijzels.
Spiraalvijzels


Ons assortiment bestaat uit:
 • Spiraalvijzels
  • 80 mm
  • 90 mm
  • 114 mm
  • 131 mm
 • Schroefvijzels
  • 102 mm
  • 150mm


Spiraalvijzels

Onze spiraalvijzels zijn gemaakt om dagelijks en op volle belasting te draaien doordat ze gemaakt zijn van hard staal en draaien in buizen en bochten van hard kunstof. Desgewenst kunnen de buizen en bochten worden uitgevoerd in hardstaal. Enkele voorbeelden waarvoor spiraalvijzels veel gebruikt worden zijn krachtvoerboxen, melkrobots, voermachines en tal van plaatsen in de industrie.

Schroefvijzels

Schroefvijzels zijn zeer solide systemen voor het transport van voer. Doordat ze gemaakt zijn van hardstaal en draaien in thermisch verzinkt stalen buizen zijn ze uiterst slijtvast en in staat grote hoeveelheden te transporteren. Een voorbeeld waar schroefvijzels veel bij worden gebruikt zijn bijv. het laden van mengwagens.

Vijzelsystemen

Al onze vijzels zijn op verschillende manieren te monteren. Zo is het mogelijk om de bediening handmatig te laten verlopen, maar ook een computergestuurde vijzel behoort tot de mogelijkheden. In combinatie met een van onze geautomatiseerde voersystemen zorgt ervoor dat een vijzel volledig automatisch en eigenzinnig kan opereren.

Dubbelwandige vijzelbuis
ACB Aalten

Deze vijzel is een geschikte transportschroef voor vrijwel elke toepassing en productsoort . Omdat elke situatie anders is het ene te transporteren product het andere niet is, fabriceert ACB naast de vele standaard transportschroeven ook speciale uitvoeringen.

Wij leveren namelijk buis- of trogtransportschroeven volgens tekening of model in vele uitvoeringen, met of zonder hanglagers. Speciale uitvoeringen kunnen uit St37, RVS, mangaanstaal of andere materialen worden vervaardigd.

Wij leveren en monteren ook bijbehorende silo's en voersystemen. Kijk hiervoor op Silo's of Voersystemen
Foto-Gallerij